Annons:
Etiketterallmäntartiklar
Läst 5921 ggr
Sach
2008-11-13 20:56

Könsneutralt äktenskap

Är orden så viktiga? Är det viktigt att det kallas för äktenskap och inte partnerskap? Spelar det verkligen någon roll vad det heter, det är ju typ samma sak? Varför inte bara vara nöjda med det ni har?

 Partnerskap, är inte det något man ingår när man drar igång ett företag med en polare? Dessutom ska det registreras hos en myndighet, som om jag köpt en bil.

Nej, ge oss rätten till äktenskapet. Det är år 2008 och fortfarande görs det skillnad på kärlek. Men säg med, hur ser man skillnad på kärlek. Älskar inte jag min flickvän på samma sätt som en kille älskar sin flickvän.
Vem har rätten att säga att min kärlek inte är lika mycket värd bara för den jag älskar råka ha samma kön som jag.

Ett visst parti gör vad de kan för att stoppa den nya lagen, det försöker komma med kompromisser som är skrattretande. Jag hoppas alla andra partier med deras politiker står på sig och ser till att vi snart får en könsneutral äktenskapsbalk.

En del kanske kan tycka det bara är ord, för mig handlar det om rättvisa, lika värde och att ingen har rätt att se ner på min kärlek, att ingen har rätt att negligera min kärlek och kalla den för ett Partnerskap.

/sach

Annons:
Aribigga
2008-11-14 00:42
#1

Men blev det inte lagligt precis? Eller genomröstat eller något sånt?

Jag förstår inte varför kärlek ska vara så svår att acceptera…

lurvponnyn.vimeddjur.se

FrauBlycher
2008-11-14 09:29
#2

Näe men det är på gång återigen med en massa restriktioner.

Jag tycker det är bra att det blir könsneutralt rent lagmässigt - skulle jag välja att gifta mig så skulle jag inte vilja göra det i kyrkan eller bli vigd av en präst i en religion som jag inte tror på.

Sach
2008-11-14 11:25
#3

proposionen tas upp i december i riksdagen för behandling och förhoppningsvis ett positivt beslut.

Virus70
2008-11-15 10:49
#4

Jag har en fru… Sedan aug -07. Glad

Skulle inte komma på idén att gifta mig i en kyrka om det hade varit okej…

Är det några som har förkastat och fördömt HBT-världen så är det väl kyrkan!? Varför i hela världen skulle jag kliva in i den världen o få deras klapp på huvet när de enligt majoriteten av kristna kallar mig sjuk m.m..?

Sach
2008-11-15 18:31
#5

Det handlar inte om att gifta sig i kyrkan. Det handlar om att kunna ingå äktenskap och inte kalla det för Partnerskap, som ngt slags andraklassens förhållande. Äktenskapet har inget med kyrkan att göra. Även om de själva vill få det att verka så

BraveandCrazy
2008-11-16 13:20
#6

Instämmer med #5

Medarbetare på HBT ifokus

Annons:
Virus70
2008-11-17 21:08
#7

Håller också med 5:an…

Tänkte inte hela vägen..

Men ändock så tjafsas det ju även om den biten att det skall bli ok att ingå äktenskapets barn i kyrkan…  Obestämd

Sach
2008-11-18 08:40
#8

det är media som blandar ihop två olika förslag till beslut. Ett förslag är att kyrkan ska bli av med vigselrätten, att det ska bli helt statligt. Enligt detta förslag ska kyrkan enbart få ge välsignelser, oavsett om det är man-kvinna, kvinna-kvinna, man-man. Vilket gör att det får bestämma själva vem de är beredda att välsigna.

Förslag två är att införa ett könsneutralt äktenskap, som staten ansvarar för. Sen om det är vigsel i kyrkan eller borgligt är upp till paret själva. O givetvis är det upptill kyrkan om de är beredda att viga ett homopar.

Går båda förslagen igenom innebär det att alla ingår äktenskap på borgligt vis, sen får man välja om man vill ha cermonin i kyrkan där prästen efter att en borglig vigselförättare vigt paret, kan välsigna äktenskapet.

Upp till toppen
Annons: