Funderingar kring HBT status

Min bror gör allt för sin sexualitet

2009-05-20 14:17 #0 av: Tussebus

För bara ett par månader sedan fick jag och min mamma och pappa ett brev, där det stod att dagen innan hade min bror svalt piller, och vin.

Den här artikeln är skriven av en tjej som vill vara anonym.


Min underbara nalle, den som jag alltid kan komma och gråta ut hos när jag mådde dåligt, bara gråta, utan att säga vad det handlade om. Han som alltid hittar på galna saker, han som kan få mig att vrida mig på golvet av skratt i en skrattattack, ville dö.

suicide.jpg

Anledningen till att han ville dö var sin sexualitet, han har i några år varit öppen med att han är bisexuell, för att sedan komma ut som homosexuell.

Då vi bor i en "alla-känner-alla" by så har han fått mycket skit för sin sexuallitet, men det har jag tyvärr inte så mycket att säga om, han pratar inte med mig om det.

Men en sak kommer jag ihåg väldigt tydligt, det var en kille från skolan, något år yngre än mig som tjuvringde hem till oss. Varje gång som jag svarade möttes jag av frågan "Hej, är bögen hemma". Som tur var hade vi nummerpresentatör, och den skyldige åkte fast, på sådant sätt.

Men för att gå tillbaka till brevet, så var det följt av en berättelse, i den stod det mycket om hans känslor, och de känslor som jag trodde kom av att mamma och pappa lade all energi på att få mig att må bra och gå i skolan, kom inte alls av att han var åsidosatt, utan av killarna på gymnasiet som mobbade honom för hans läggning.

Jag känner mig så maktlös vid tanken på att jag hade kunnat mista min bror den dagen, och jag hade sänt varningsklockor till mamma och pappa om att min bror inte mådde bra, men vi kunde inte göra något, för han vägrade och prata med oss.

 

trasig.jpg

Trots att han lovade i brevet att det var en engångsgrej med tabletterna litar jag inte längre på det. Anledningen till det är att han idag har en intervju med den lokala tidningen, om sin sexualitet, och jag kan förstå honom, varför han vill göra det, men jag är orolig för honom, för att han inte förstår att det finns vissa människor som gör allt för att få någon annan att må dåligt, och att det han har varit med om i skolan, inte är på långa vägar vad han kan komma att vara med om efter att artikeln är tryckt.

Jag vet att jag borde stötta min bror i detta, men det känns som att jag är upptagen med att oroa mig för honom, för att min storebror ska dö.

Och på toppen av allt detta så skickade han för några dagar sedan två brev, ett till vår moster, och ett till morfar. Där stod det även att han tänker gå ut i tidningen med en intervju om sin sexualitet, och dom har inte vetat det innan.

letter.jpg

Och jag vet att man inte ska låta sig styras av andra, att man inte ska låta dom bestämma vem man är, men jag förstår fortfarande inte varför min bror måste vara martyren som banar väg åt andra att leva ett friare liv med sin sexualitet. Dessutom tror jag att det finns bättre sätt att göra det på än att utsätta sig för ännu fler psykiska påfrestningar, tills han dör, på riktigt.

Jag vet att jag låter väldigt kritisk till er HBT-personer, men oavsett hur gärna jag vill att det inte ska vara så, så tror jag att det finns fler personer som kommer vilja göra min bror illa, än dom som kommer stötta honom, när han har gått ut i tidningen.

 

Samtliga bilder är hämtade från gettys images och är royalty-fria.

Anmäl
2009-05-25 00:03 #1 av: hus-musen

lite bitter kanske?

Otroligt starkt av hennes bror iaf som vågar stå för den han är och inte gömmer sig.

Anmäl
2009-07-23 17:08 #2 av: Zsarorna

Till anonym om hon stöter på det här:

Oavsett vad han väljer att göra så bör ni stötta honom, för om ni går emot honom så finns risk att han känner att ni inte vill att han skall vara den han är.

Han har alla rättigheter att anmäla diskriminering, mobbining och psykisk misshandel. Gå in på http://www.do.se/

Jag tror att du kan se det hela lite "fel" eftersom jag tror snarare att anledningen till att hålla sin läggning inne gör att man mår dåligt och i värsta fall vill dö. Än att vara ärlig och öppen med sig själv, för det mår man bättre av.

Tyvärr finns det dock människor som vill andra illa men det kan inte stoppa honom. Som saft gå in på Diskrimineringsombudsmannens (DO) hemsida

Jag vet inte hur gammal du är och hur mycket du 'r medveten av hur långt vi har kommit. Men han är ju inte ensam jurdisikt sätt frågan är om han dock är ensam rent socialt, alltså att familj och vänner finns där?

Anmäl
2009-07-24 14:33 #3 av: [TrevorS]

va hemskt.

Anmäl
2010-02-09 08:27 #4 av: MoonVoid

En väldigt tankvärd artikel. Den är tankvärd på det settet att den inte handlar enbart om sexualitet, utan mer om andra människors sneda perspektiv av en person. Om alla bara kunde acceptera att vi alla har våra unika perspektiv att se livet, unika kännslor att känna och inget sätt att förmedla våra mest primitiva kännslor. Allt är så konstruerat och jag tror många tar livet av sig på grund av det. En sak är jag helt säker på, Att ta livet av sig är inte fegt!!! Det är sorgligt, hemskt och allt det, men inte fegt. Det är en primitiv impuls vi har som sista utväg. För att göra det måste kroppens sista försvarsgrens vara helt nedbruten och inte se en annan utväg. Tyvär så krossar samhället ofta vårat försvar redan vid födsel. I sverige har vi tex vissa väldigt destruktiva sammhälsregler. Du ska inte tro att du är någon, en för alla och ingen för dig...osv.

 

TrevorS, Skaffa dig lite perspektiv pojkvasker!!!

 

 

Anmäl
2011-01-06 23:22 #5 av: lacoste95

Jag tycker denna artiklen är bra. Jag tycker att folk som håller på med kränkningar osv, skulle behöva läsa en artikel som denna så dem får sig en tankeställare om vad som kan hända när man utsätter en person för detta och att dem tänker " Vi ska nog inte hålla på med denna personen för då kan detta och detta hända". Jag är själv bisexuell och har varit med om samma sak. Jag vet precis hur det känns att inte bli behandlad som andra bara för att man är annorlunda. Jag har många gånger haft tanken " fan vad jag är trött på livet" det gick så långt att jag klarade inte av skolan pga att jag blev mobbad. Jag fattar inte varför folk ska kränka, mobbas osv. Det bli bara skit av alltihopa. Jag har varit med om en olycka och det var att min brors kompis blev mördad pga att han var homosexuell. Och det gjorde ju att fler och fler folk inte vågade gå ut med att dem var hbt. Jag har startat upp en blogg om hbt men har inte kommit så långt.

 

www.hbt.blogspot.com

Anmäl
2012-05-08 23:50 #6 av: Anonym

Jag har svårt att tro att det är tre år sedan jag skrev en artikel om hur rädd jag var för att min bror skulle dö. Idag när jag ser tillbaka tror jag att det finns mycket som vi i familjen hade kunnat göra annorlunda för att stötta honom. Samtidigt som jag bara var han lilla, lilla syster. Jag vet inte vad jag hade kunnat göra för att hjälpa honom när han vägrade prata med mig och jag tror att det mer än något annat var det som gjorde mig bitter. Att se att min bror inte ville leva och inte kunna göra något åt det.
Efter den här artikeln har han gått igenom en period med ätstörningar och jag vill tro att jag i alla fall var lite bättre på att stötta honom genom det, än genom det den här artikeln handlar om.

Idag mår min bror bra, förutom att han saknar någon att dela sitt liv med. Jag bara väntar på att han ska hitta den personen, som vet vilken underbar, galen och speciell människa han är.

Anmäl
2012-10-12 11:22 #7 av: Tawny

så jävla vidrigt att andra människor ska lägga sig i en sån privat sak som vilka man blir kär i.

 

varför tycker inte heterosexuella män om bögar? det blir ju mer tjejer över till dem :P

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.