Allmänt

Proposition 6

2009-03-14 00:24 #0 av: Tussebus

Jag hade inte hört talas om detta förslag innan jag läste lite om filmen ”Milk”.

Jag är långt ifrån någon expert i ämnet och jag är inte heller så insatt i vad filmen handlar om i övrigt, men jag fångades av just Proposition 6. Jag tyckte när jag läste om det att detta förslag verkade väldigt skumt.

Det kallades i folkmun för Briggs initiativ då det var sponsrat av John Briggs, en gubbe som satt i parlamentet i Orange County, Kalifornien 1978. Detta förslag (som tackochlov inte gick igenom) skulle ha hindrat homosexuella och även folk som var öppet sympatiska med dessa från att jobba i statens skolor. De lärare som var homosexuella eller blev påkomna löpte iochmed detta risk att bli avskedade.

Om jag har förstått det hela rätt så gick den öppet homosexuelle Harvey Milk med flera då ut med en kampanj då de uppmanade alla homosexuella att komma ut ur garderoben och prata om den skada som nämnda förslag skulle göra. De uppmanades att träda fram och därmed visa att homosexuella fanns överallt och att detta inkluderade folk som de som var för propositionen brydde sig om.

Anmäl
2009-03-22 15:01 #1 av: alle112

Låter ju helt sjukt.. Jag förstår inte varför folk ska bestämma vem man får älska och inte älska.. Det här är ju lite som Hitler :S

Anmäl
2009-03-23 18:10 #2 av: Tussebus

Instämmer. Det är många sjuka saker som händer/ har hänt i världen!

Anmäl
2010-08-09 17:09 #3 av: Ritva

Filmen går på canal+ just nu! :) Spännande att se även om den är lite seg ibland!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.