Annons:
Etiketterfunderingar-hbt-statusartiklar
Läst 5070 ggr
Tussebus
2008-12-08 22:22

Proposition 8

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Ni har säkert hör det förut och jag vet att jag ligger lite efter, men jag blev inspirerad att skriva en kort notis om den här lagen mot same-sex marriage som de genomförde i USA för en månad sedan.

Fram till 1974 var det ett brott att ha intima förhållande med

50850013.jpg

 någon av samma kön i Kalifornien. Först 1984 blev det något sånär tillåtet med relationer inom samma kön. 1999 antogs en lag som gjorde att homosexuella Partnerskap som ingåtts i andra delar av världen även skulle gälla i Kalifornien.

Den 12 februari 2004 godkände borgmästern i San Francisco att det skulle bli tillåtet med äktenskap mellan homosexuella. Tyvärr överklagades detta knappt en månad senare och alla dylika ätkenskap som ingåtts under den tiden ogiltigförklarades.

divorce.jpg

 De som var mest emot Samkönade äktenskap var Katolikerna och mormonerna (The church of Jesus Christ of Latter-day Saints). De satte igång massiva kampanjer som stöd för förslaget att förbjuda ovanstående Partnerskap. De tycker att äktenskapet är heligt och enbart avsett för unionen mellan man och kvinna.

Läs mer om kyrkornas kampanjer här.

// Tussebus, Sajtvärdinna på HBT ifokus

"Amor vincit omnia et nos cedamus amori" - Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken

Annons:
charlie
2008-12-09 17:46
#1

Hej ville bara ratta till lite i artikeln. Vilka som har rattigheten att inga aktenskap bestams av de enskilda delstaterna och inte USA som en federation.

I samband med Presidentvalet sa hade Kalifornien en folkomrostning om Same-Sex marriage till vilken utfallet var negativt. 

Det finns en diskussioninne pa Politk om detta amne.

---

Tussebus
2008-12-09 23:04
#2

aah utmärkt! Tackar för det :)

// Tussebus, Sajtvärdinna på HBT ifokus

"Amor vincit omnia et nos cedamus amori" - Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken

Upp till toppen
Annons: