Funderingar kring HBT status

Tre sexuella läggningar, men bara två kommer ut

2008-11-13 20:39 #0 av: Sach

Det finns två frågor jag ofta stöter på från folk. Var det svårt och komma ut? Varför är det så viktigt att komma ut?

För mig var det inte så svårt att komma ut. Det är inte många som reagerat negativt. De flesta svarade bara "det visste jag väl".  Men komma ut gör man ju inte bara en enda gång. Varje gång jag pratar om min flickvän inför någon som inte vet att jag är flata så kommer jag ju ut. Så jag kommer fortfarande ut ett par gånger i veckan i alla fall. Men det var väl inte riktigt det jag egentligen tänkte skriva om. Utan mer om fråga två.

Många tycker att "det är väl onödigt och berätta att man är flata". "Vad spelar det för roll". "Jag skiter väl i vad du gör hemma", osv. För de som är hetero behöver ju inte sätta sig vid köksbordet med sina föräldrar och berätta att de gillar motsatta könet. Ingen hetero behöver berätta på jobbet att det gillar det motsatta könet.


Men jag var tvungen och sätta mig ner med mina föräldrar och berätta att jag gillar tjejer. Jag har varit tvungen och berätta på jobbet att jag gillar tjejer. Inte för att mina arbetskamrater har med och göra med "vad jag gör hemma", utanför att jag vill inte mötas av frågan, har du pojkvän, nähä-varför inte det, har du inte träffat en kille än osv.
Så istället för att bara säga nej, jag har inte pojkvän och vänta på nästa frågestund så säger jag istället att jag har flickvän.

Det är lite lättare att berätta att man är flata på ett mer avslappnat sätt om man har flickvän. Det var lite svårare när man var singel. Men även då så lyckades man berätta utan att göra det till värsta grejen. För det behöver ju inte bli något stort och konstigt att man helt enkelt gillar någon annan.

Jag önskar att vår kära omgivning skulle kunna tänka annorlunda när det frågar om ens civilstånd. Jag försöker själv leva som jag lär och frågar istället nya människor jag träffar om det är tillsammans med någon. Detta öppnar dörrarna för en homo- eller bisexuell person att säga att det är tillsammans med någon av samma kön.

Så om vi själva börjar föregå med gott exempel så kanske vi kan bli av med frågorna, har du pojkvän - till en tjej och har du flickvän - till en kille och istället byta ut den mot, är du tillsammans med någon.

 

 /sach

Anmäl
2008-11-13 23:08 #1 av: hus-musen

hm jag brukar alltid fråga (om jag vet att nån är singel) har du träffat nån än då? säger alrig har du träffat en ny tjej/kille. frågar heller aldrig om någon har tjej eller kille de kommer fram allt eftersom iaf=) tycker inte att det angår mig, vad andra gör i sängen eller med vem de gör det med.

Anmäl
2008-11-14 02:27 #2 av: Elega

Jag brukar fråga nya människor (vare sig dem vet att jag har flickvän eller ej) jag träffar så här:

- Har du någon flickvän eller pojkvän?

Eftersom jag har ett udda utseende brukar folk anta att hela jag är udda (vilket stämmer antar jag) och tar min fråga med en nypa salt. Dem tycker bara att det är kul. Svarar något i stil med:

- Flickvänner är det dåligt med, men en pojkvän skulle jag aldrig skaffa mig! hoho.

Jag är trött på hela heteronormen.. Och om folk frågar mig vilken sexuell läggning jag har säger jag bara att jag är Queer (jobbigt, för då måste jag förklara vad det betyder) men föredrar en snygg tjej mellan lakanen framför en hårig kille.

Anmäl
2008-11-15 10:56 #3 av: Virus70

Jag svarar om jag får frågan om min läggning.. Om de undrar över om jag har en pojkvän/man så svarar jag att jag har en fru...

När de gäller andra så använder jag nån/partner/ragg eller liknande.. Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.