Allmänt

Otrohet

2008-10-28 00:12 #0 av: Tussebus

Del tre i serien om Almas och min slingriga väg ut ur garderoben. Här följer en otrohetsberättelse. Ännu en byggsten i vårt stormiga förhållande. ”What doesn’t kill you, makes you stronger” var det någon som sa. Det stämmer faktiskt!

 friends.jpg

Alma hade fått några nya vänner på en kurs som hon gått. De umgicks allt oftare. En av dem hette "Karolina". Hon och Alma fick väldigt bra kontakt. Karolina hade en son som var lite äldre än Jared som vid det här laget hunnit fylla åtta. De blev också bra kompisar och umgicks ofta. Jag hängde med dem ibland men då mitt jobb krävde mycket tid blev det inte så ofta. Tyvärr måste jag tillstå att jag faktiskt gillade Karolina. Hon var en trevlig kvinna, några år äldre än Alma och mig.

 

 faces.jpg

 

Alma och Karolina reste till Spanien tillsammans en vecka över påsk. En kväll efter att de kommit hem igen frågade Alma vad jag skulle säga om hon var otrogen någon gång. Jag sa att så länge det inte är med en tjej skulle jag kanske inte bli så fruktansvärt ledsen men att man aldrig kan veta förrän man är där i den situationen. Vi pratade inte mer om saken då, men några dagar senare tog hon upp ämnet igen. Då berättade Alma att Karolina börjat ta på henne en kväll på rummet och att Alma inte kunnat säga nej. Men det var bara en gång och det skulle inte hända igen. Dessutom hade det inte känts okay. Karolina var ju gift och hade två underbara barn med sin man.

Självklart hände det igen. De inledde någon form av förhållande. Jag minns att jag sa att hon skulle vara med Karolina om det var denna som gjorde henne lycklig. Inom mig var jag djupt förtvivlad. Jag kunde inte prata med någon heller. Eller jo, jag hade ju min föredetta arbetskamrat som var flata. Hon bodde nu långt uppe i Ultima Thule med sin flickvän. Vi mailade en del och pratade lite på telefon. Det blev hon och en tjej från karaten som jag pratade med. Den våren var en riktig ångest-period! Får nästan ångest när jag tänker på det nu.

 

 tears.jpg

Alma och Karolina spelade mycket tennis och golf ihop samt gick ut och festade. Jag är inte någon festprisse så jag var bara glad att jag slapp följa med. Dock hade jag lite svårt att sova när de var ute, även om jag visste att de var tillsammans med Karolinas andra vänner.

 

Så var blev det maj och Alma skulle fylla 30. Hon valde att fira sin stora dag genom att gå ut på krogen tillsammans med Karolina. Jag tror tillochmed att hon sov över hos henne. Själv tillbringade jag kvällen hos min mamma som visserligen var glad över mitt sällskap men tyckte det var lite underligt att jag inte var med Alma. Hon undrade om jag inte var svartsjuk nu när Alma var så mycket med Karolina, men jag förnekade det. Jag framhöll hur trevlig Karolina var, för det var hon ju tyvärr. Det kanske var det som var det värsta: att hon var så himla trevlig och snäll även när hon visste att det var min flickvän hon höll på med.

 Mitt och Almas förhållande var riktigt sjukt den våren: jag fick ge henne stöd och låta henne prata om Karolina! Det var svårt och kändes rent utsagt hemskt!

 tråd.jpg

Alma valde även (av förståeliga skäl) att hålla sin 30-årsfest hemma hos Karolina i dennes stora villa. Det blev karaoke och dans. Hennes systrar och alla hennes vänner var där och verkade ha riktigt trevligt. Alla utom jag. Till råga på allt ringde min pappa och sa att farmor hade fått lunginflammation och låg på sjukhuset. Jag trodde inte att hon skulle överleva eftersom hon var så gammal då. Jag låste in mig på toaletten och grät.

 Ännu en sak som spädde på min olycka var att jag skulle gradera- gå upp till grönt bälte i karate nästa dag och Alma skulle inte vara där. För mig var detta något stort: att gå upp till grönt bälte kändes som ett erkännande, nu var jag halvvägs till svart. För första gången skulle inte Alma vara där och heja på mig. Bara min familj. Alma skulle nämligen sova över hos Karolina. Jag fick ta mig hem till lägenheten helt själv.

Bäst jag stod där på toaletten och grät kom Alma. Hon hade sett att jag inte mådde bra (nämn ett skäl till att jag skulle vara glad!) och undrade hur det var med mig. Hon sa att det med all säkerhet inte skulle hända något mellan henne och Karolina denna natt eftersom hennes man var hemma. Dessutom sa hon, kändes det inte bra när de höll på. Det fick aldrig till det på nåt vis. Någorlunda tröstad efter att ha blivit omfamnad och kysst av Alma kunde jag gå upp till de andra igen.

 

 karaoke.jpg

Dagen efter hoppades jag in i det längsta att Alma skulle komma till graderingen men hon dök aldrig upp. Jag visste ju det, men jag kunde inte låta bli att hoppas.

 

 karate1.jpg

 

Någon gång i början på sommaren bestämde Karolina sig för att berätta för sin man vad som hade hänt mellan henne och Alma. Jag minns inte vad som ledde till detta eller riktigt allt runt omkring. Hur det nu var så beslöt de sig (Alma och Karolina) för att de inte skulle höras mer på ett tag. Jared var förtvivlad. Han frågade ofta efter Karolinas son. Han undrade varför inte de kunde leka mer. Alma och jag sa något om att de hade bråkat. Långt senare berättade vi vad som hänt. Fortfarande, tre år efteråt, kan Jared nämna sonens namn med längtan i rösten.

Precis i början av september det året var jag med om en hemsk olycka. Jag blev påkörd av en moped när jag cyklade hem en dag. Kindbenet gick av på två ställen, mina framtänder slogs av, jag fick sys över ena ögat samt i underläppen. Kort sagt: jag såg hemsk ut! Men den olyckan räddade vår relation, konstigt nog. Den fick oss att inse hur mycket vi faktiskt älskade varandra.

 

 love.jpg

 

Anmäl
2008-10-29 12:21 #1 av: Linn

Verkligen hemsk berättelse, det måste ha varit hemskt jobbigt för dig med allt detta. Skönt att höra att ni hittade tillbaka till varandra!

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Anmäl
2008-10-31 00:56 #2 av: Tussebus

Ja usch! Det var en hemsk period som sagt! brrr..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.