Allmänt

Könsneutralt äktenskap

2008-11-13 20:56 #0 av: Sach

Är orden så viktiga? Är det viktigt att det kallas för äktenskap och inte partnerskap? Spelar det verkligen någon roll vad det heter, det är ju typ samma sak? Varför inte bara vara nöjda med det ni har?

 Partnerskap, är inte det något man ingår när man drar igång ett företag med en polare? Dessutom ska det registreras hos en myndighet, som om jag köpt en bil.

Nej, ge oss rätten till äktenskapet. Det är år 2008 och fortfarande görs det skillnad på kärlek. Men säg med, hur ser man skillnad på kärlek. Älskar inte jag min flickvän på samma sätt som en kille älskar sin flickvän.
Vem har rätten att säga att min kärlek inte är lika mycket värd bara för den jag älskar råka ha samma kön som jag.

Ett visst parti gör vad de kan för att stoppa den nya lagen, det försöker komma med kompromisser som är skrattretande. Jag hoppas alla andra partier med deras politiker står på sig och ser till att vi snart får en könsneutral äktenskapsbalk.

En del kanske kan tycka det bara är ord, för mig handlar det om rättvisa, lika värde och att ingen har rätt att se ner på min kärlek, att ingen har rätt att negligera min kärlek och kalla den för ett partnerskap.

 

/sach

Anmäl
2008-11-14 00:42 #1 av: Aribigga

Men blev det inte lagligt precis? Eller genomröstat eller något sånt?

Jag förstår inte varför kärlek ska vara så svår att acceptera...

Anmäl
2008-11-14 09:29 #2 av: FrauBlycher

Näe men det är på gång återigen med en massa restriktioner.

Jag tycker det är bra att det blir könsneutralt rent lagmässigt - skulle jag välja att gifta mig så skulle jag inte vilja göra det i kyrkan eller bli vigd av en präst i en religion som jag inte tror på.

Anmäl
2008-11-14 11:25 #3 av: Sach

proposionen tas upp i december i riksdagen för behandling och förhoppningsvis ett positivt beslut.

Anmäl
2008-11-15 10:49 #4 av: Virus70

Jag har en fru... Sedan aug -07. Glad

Skulle inte komma på idén att gifta mig i en kyrka om det hade varit okej...

Är det några som har förkastat och fördömt HBT-världen så är det väl kyrkan!? Varför i hela världen skulle jag kliva in i den världen o få deras klapp på huvet när de enligt majoriteten av kristna kallar mig sjuk m.m..?

 

Anmäl
2008-11-15 18:31 #5 av: Sach

Det handlar inte om att gifta sig i kyrkan. Det handlar om att kunna ingå äktenskap och inte kalla det för partnerskap, som ngt slags andraklassens förhållande. Äktenskapet har inget med kyrkan att göra. Även om de själva vill få det att verka så

Anmäl
2008-11-16 13:20 #6 av: BraveandCrazy

Instämmer med #5

Medarbetare på HBT ifokus

Anmäl
2008-11-17 21:08 #7 av: Virus70

Håller också med 5:an...

Tänkte inte hela vägen..

Men ändock så tjafsas det ju även om den biten att det skall bli ok att ingå äktenskapets barn i kyrkan...  Obestämd

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.