Allmänt

West Pride

2013-06-30 12:28 #0 av: monstermash

HBT-GBG, HBT-festivalen, HBTQ-festivalen och slutligen West Pride... Sedan festivalen startade 2007 har den hunnit med ett flertal namnbyten för att 2013 bestämma sig för West Pride. West Pride hålls alltid i Göteborg.

 

West Pride är en unik kultur och konstfestival som skapades för att lyfta upp normkritik och hbtq-personers livssituation och synliggöra en mångfald av uttryck. Syftet är att synliggöra en mångfald av utryck genom att samordna kultur och konst. West Pride skapar mötesplatser för kunskapsfördjupning, samtal, reflektion, attitydförändring och samhällspåverkan. Festivalen riktar sig specifikt till alla som respekterar och känner sig delaktiga i den kultur som har sina rötter inom HBTQ. Genom konsten och kulturen uppmuntrar West Pride till ett öppet och fördomsfritt samhällsklimat som motverkar fördomar och diskriminering pågrund av sexuell läggning, könsidentitet och uttryck.

Ett populärt inslag på West Pride är "den stora kärleksdagen" som hålls i Trädgårdsföreningen, Göteborg, med borgliga och kyrkliga bröllop.

Regnbågsparaden är kanske det som är mest förknippat med West Pride, och intresset ökar hela tiden - både av åskådarna och paraddeltagarna. Paraden börjar vid Göteborgs operan och går sedan via Avenyn till Liseberg, där den årliga Regnbågsgalan hålls. 2013 deltog 15 000 i paraden som följdes av 70 000 åskådare.


601278-10151726341389529-815598527-n.jpg

Regnbågsgalan är en konsert som hålls på Liseberg, som avslutar West Pride den sista dagen. En ny värd leder varje år galan, tillexempel var Sarah Dawn Finer värd för galan 2013. Några artister som deltagit är bland annat Shirley Clamp, Dead by April, Youngblood och Broken Door.

Artikel skriven utav monstermash
Bilder fotograferade av monstermash på West pride 2013

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2013-06-30 13:44 #3 av: MissInAction

Åh ♥ Göteborg är nog Sveriges underbaraste stad Kär Tror inte att det fanns någon Pride när jag bodde där dock. Fast det fanns arbete kring HBT-kulturen Glad Gayklubbar och projekt. Minns att jag deltog i ett projekt som bl.a. RFSL och universitetet hade, som handlade om hur studenterna kände och tänkte kring kurslitteratur, föreläsningar osv. Exempelvis, hur porträtteras tjejer och killar och ser man några par som inte är heteropar. Väldigt intressant!

Någon av er som var på West Pride?Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2013-06-30 14:07 #4 av: monstermash

Ja Göteborg är riktigt nice! Du får åka till Gbg nästa år under west pride då! Skämtar

Jag var på West Pride, kanske inte så överraskande eftersom det är jag som tog bilderna till artikeln, haha. Andra året jag deltog, förra året åkte jag med i flaket, mäktig känsla! I år fick jag dock gå som resten av paraddeltagarna.Skämtar Väldigt kul att det ökar så mycket också, både åskådare och deltagare. 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2013-06-30 17:01 #5 av: MissInAction

#4
Åh jaha! Kuuuul! Skrattar

Ja jag tror banne mig att jag får göra det ♥


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.