Allmänt

Flashmob i Göteborg - hångelprotest!

2013-12-23 18:34 #0 av: monstermash

23 december 17:00 samlades ett gäng utanför Flygarns haga, gick in utan att beställa någonting och deltog i en flashmob. Vi hånglade, sedan gick vi vidare.

Idag var jag med och gjorde någonting viktigt. Jag brinner framförallt för HBTQ-personers rättigheter, och jag har alltid varit öppen med det. För mig har det aldrig varit svårt eller jobbigt att komma ut, så det är en självklarhet att vara öppen med det och få fler att inse att vi är precis som alla andra, det spelar ingen roll vad vi tänder på för kön eller hur vi definerar oss! 

Därför gjorde det mig vansinnig att de två tjejer som pussades på en krog i Göteborg blev utslängda, för att det bröt mot deras påhittade policy för några dagar sedan. Ett event skapades snabbt på facebook - flashmob 17:00 23 december - alla går in och hånglar med någon samkönad, beställer ingenting och går ut igen. Sagt och gjort - idag stod jag där, och deltog i hångelprotesten! Vi var ett 25-tal personer och pressen var med oss in. Krogpersonalens enda reaktion var att gömma sig bakom baren och le mycket besvärat, men vi blev inte utkastade. Killar på baren fällde kommentarer som "kom och hångla med oss istället" vilket bara visar på att vi gör helt rätt! Om vi hånglat med någon av samma kön - hade vi fått samma reaktion då? Knappast. 

Som bisexuell och sajtvärd på HBT iFokus kändes det självklart för mig att delta i flashmoben. Civil olydnad när det är som bäst. Skrattar

Det finns en artikel om det här, förhoppningsvis dyker den andra artikeln upp snart! 

Till alla er som bor i Göteborg, eller känner någon i Göteborg överhuvudtaget, sprid vidare ordet att bojkotta Flygarns haga!

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2013-12-24 00:20 #1 av: Sukram

Vill bara påpeka att det heter Flygarns Haga efter stadsdelen Haga Får idé

Så härligt att det blev en flashmob som verkligen märktes! Hade ni någon kontakt med media som GP eller Metro?

Jag kunde tyvärr inte medverka då jag bor för långt från Göteborg för att snabbt hinna åka dit, hångla och åka hem till julstöket men annars hade jag gjort det. 

Anmäl
2013-12-24 11:56 #2 av: monstermash

#1 - Absolut, det vet jag, skrivfel. Jag ändrar det sen, tack för påpekelsen!

Ja, vi stod och pratade med GP och Expressen utanför och dem följde med oss in, det var antagligen därför personalen inte sa någonting. Klantigt att kasta ut oss framför media.

Jag har hört att det är dags igen 3:e januari, det kanske passar bättre för dig då. Glad

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2013-12-24 13:32 #3 av: Wony

http://www.expressen.se/gt/efter-puss-skandalen---har-ar-barens-forsvar/

Nämns i alla fall!

Anmäl
2013-12-25 14:58 #4 av: RobinEH

Och det var enbart samkönade som gjorde detta, varför? Om man blir homofob för att man avvisar homosexuella som hånglar så finns det gott om restauranger och barer som är heterofober. 

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning och Hälsa

Anmäl
2013-12-25 15:04 #5 av: monstermash

Det var samkönade som blev utslängda, alltså var det samkönade som protesterade. Det är fullt upp för alla hetero att göra flashmobs om de känner för det när de blir utslängda också. 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2013-12-25 15:07 #6 av: RobinEH

Så om man bryter mot ett företags policy så skall man alltså gå tillbaka och göra det i en stor mob?

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning och Hälsa

Anmäl
2013-12-28 13:14 #7 av: Praefatio

#6 Homofobiska, sexistiska och rasistiska policys hör inte hemma i vårt land. Så enkelt är det.

Anmäl
2013-12-28 13:37 #8 av: RobinEH

#7

Och enligt Flygarns Haga så är policyn inte av sådan art. 

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning och Hälsa

Anmäl
2013-12-28 13:44 #9 av: Jesperlinden97

Kan någon förklara det här med den ''Allmänna ordningen'' för mig? Haha  

You love a person, not a gender.
- Darren Criss
Medarbetare på Tonåringar iFokus & Justin Bieber iFokus

Anmäl
2013-12-28 14:02 #10 av: RobinEH

#9

Wikipedia. Nationalencyklopedin

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning och Hälsa

Anmäl
2013-12-28 14:19 #11 av: Praefatio

#8 Enligt Flygarns Haga finns det en policy, men man vill inte berätta hur den lyder eller vem som har satt den. Jag har jobbat i branschen och kan säga att det inte finns någon allmän regel för krogar att man inte får hångla. Om det finns, så är det bara Flygarns Haga som följer den... när de själva vill.

Anmäl
2013-12-28 14:22 #12 av: RobinEH

#11

Det är deras rätt att ha en egen policy. Sedan vet jag inte vad du försöker antyda med dina fyra sista ord. 

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning och Hälsa

Anmäl
2013-12-28 15:05 #13 av: Praefatio

#11 Jag försöker antyda att jag tycker att det verkar som att Flygarns Haga har en policy som gäller när de själva vill. Jag har själv hånglat loss där inne - med en kille - och fått lov att göra det utan att någon höjde på ett ögonbryn. Hängde en del på Flygarns en gång i tiden och är inte heller den enda som har hånglat där, alldeles ifred.

Det kan mycket väl vara så att tjejerna hånglade, inte pussades som de säger, men oavsett är det ett stort problem att de blev ombedda att gå.

Att tillåta hångel när den pågår mellan en man och en kvinna, men inte mellan ett samkönat par, är olagligt i Sverige idag. Klart som fasiken att Flygarns Haga kommer göra allt för att få det att framstå som att det inte finns någon policy/några åsikter mot homosexuell intimitet på krogen, utan att det "gäller alla," annars kan de ju åka på rättsliga problem. Men i så fall har de varit oerhört inkonsekventa i sina tillsägelser och bara det kan vara ett lagbrott.

Sedan tycker jag personligen inte att en flashmob av det här slaget är rätt väg att gå. Men att det uppmärksammas och tas på allvar är precis i linje med hur Sverige vill utvecklas: till ett accepterande och fördomsfritt land som tycker att alla människor är lika mycket värda. Det är bra.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.