2014-01-17 17:34 #0 av: monstermash

Det är dags för HBT iFokus första tävling 2014. Du behöver inte vara insatt i HBT utan det går bra att gissa och använda de kunskaper du har.

Nu är det dags för er medlemmar att själva få uppvisa era kunskaper om HBTQ genom en enkel ordtävling. Tävlingen går ut på att ni ska beskriva nedanstående normer, begrepp och ord ch ge ett exempel på vem som träffas av begreppet. 

Tillexempel:
Bisexuell - Bisexuell är en sexuell läggning som innebär att man får känslor för både män och kvinnor. En bisexuell människa kan alltså få känslor för båda könen.

Det behöver inte vara mer avancerat än så! Desto bättre förklaring till orden, desto större chans att vinna. Det är viktigt att du använder dina egna ord och inte kopierar rakt av från någon hemsida eller förklaringen som personen innan har angett.

Orden som ska förklaras:

Cis-person

Dragking

Dragqueen 

Flata

FTM

Genus

Hbtq

Hen (henom)

Homonorm

Intergender

Förklara även vad de fyra könen har för skillnader;
Biologiskt, juridiskt, könsidentitet/mentalt kön och könsutryck. 

Könskorrigering

MTF

Polygami

Queer

Transsexuell 

Transvestit

Tvåsamhetsnorm 


SLUTDATUM 

Du skickar in bidragen i denna tråden, eller via PM till mig. Tävlingen fortsätter till den 24:e januari 2014. Priset är att få skriva en arikel om valfritt ämne inom hbt-världen. Det kan alltså vara transsexualitet, en historia om hur du kom ut eller dina åsikter om hur samhället bör bemöta hbt-personer. Helt valfritt! Om du inte har Insider så får du även det.