Annons:
Etiketterhbtq-inom-politikenartiklar
Läst 6712 ggr
monstermash
6/30/14, 2:20 PM

Moderaternas HBT-politik

I denna artikelserien kommer jag gå igenom de olika partiernas HBT-politik. Denna gången kollar vi på Moderaternas hbt-politik!

26/6 2014 presenterade partisekreteraren Kent Persson, utbildningspolitiska talespersonen Tomas Tobé och HBTQ-talespersonen Olof Lavesson i Moderaterna sina mål, eller som dem kallar det "hbtq-upplyftet" inom HBTQ om dem vinner valet.

Moderaternas HBTQ-upplyft/mål

- Varje kommun och landsting ska kunna bemöta HBTQ-personer på ett strukturerat sätt i sin egen verksamhet, såväl medborgare som nyttjar verksamheterna och de egna medarbetarna. 

- HBTQ-handlingsplaner ska införas i varje kommun och landsting med grundläggande HBTQ-kompetens hos de anställda.

- Kommuner ledda av Moderaterna ska ta ett större ansvar för integration av HBTQ-personer i samhället.

- Moderaterna ska se till att idrottsrörelsen och föreningslivet får en viktig roll i arbetet att förbättra unga HBTQ-personers välmående och upplevelser.

- För att förebygga psykisk ohälsa ska antalet hälsosamtal i skolan fördubblas

- Skolinspektionen kommer få ett tydligt uppdrag - för att följa upp om Sveriges skolor efterföljer skollagen om likabehandling.

- HBT-certifieringarna ska öka på skolor och förskolor.

Öppna Moderater - Moderaternas hbt-förbund

HBTQ är ingen drivande fråga för Moderaterna, trots detta har partiet ett hbt-förbund som beskriver sig själva med följande ord: "Öppna Moderater är Moderaternas hbt-förbund. Vi vänder oss till alla som delar den moderata grundsynen och som tycker att det är viktigt att jobba med frågor som rör homo-, bisexuella och transpersoner ur ett liberalt och frihetligt perspektiv.

Vårt syfte är att påverka Moderaterna och våra moderata beslutsfattare runt om i landet att driva en bra hbt-politik med fokus på mångfald, likabehandling och individens rätt."

Annons:
monstermash
6/30/14, 4:02 PM
#1

Personligen tycker jag det säger det mesta att HBT inte har en egen flik bland "deras politik" på hemsidan… Oavsett om de råkar ha ett förbund eller inte, i mina ögon gör dem inte tillräckligt. Moderaterna själva nämner öht inte trans heller, men det gör förbundet - men det är ju inte förbundet som hamnar i riksdagen…

Geru
9/21/14, 7:04 PM
#2

#1 De är och andra sidan konservativa, vilket gör dom lite smått emot HBTQ.

“I don't think the human race will survive the next thousand years, unless we spread into space.”

-Stephen Hawking

Upp till toppen
Annons: