09. HBTQ i media

USA:s soldater tillåts att visa sin läggning

2011-07-22 11:28 #0 av: [Tan-chan]

En liten HBT-nyhet som än en gång visar att världen är på väg åt rätt håll:

Pentagon i USA slopar "don't ask don't tell"-regeln och snart får även de homosexuella soldaterna visa sin läggning öppet.

Källa

Anmäl
2011-07-24 09:24 #1 av: [Malinkonst]

Ja det var ju ett under måste jag säga!!!

vi kanske är på väg i rätt riktning ändå

Men visa saker tror jag först då jag ser dem ske i verkligheten och detta är nog en sån förändring. För något som är så djupt rotad där bort försvinner nog inte så lätt.

 

Hoppet finns iaf Glad

 

Malin

Anmäl
2011-07-24 11:04 #2 av: [Tan-chan]

Ja, det är ju bra att lagen förändras. Det är bara att de som är meningen att följa lagen inte vill förändras oftast. Många högre militära personer har argumenterat med att soldaternas sammanhållning på slagfältet kommer bli sämre. Men då tycker jag att om soldaterna inte kan skilja på sina egna värderingar och att vara professionella så tycker jag att de är soldater av fel anledning. De slåss ju för sitt land, och därmed alla som bor i det. Även oss HBT-människor.

Anmäl
2011-07-24 22:57 #3 av: [Malinkonst]

Mycket klokt sagt !!!!!!

Tja om man ska slåss för sitt land bör man väl göra det för alla i stitt land inte bara en del. Alla ska väl ha lika villkor inför lagen oavsätt vem man är  eller vill vara och hur man privat väljer att leva. Det privat ska väl inte påverka det man gör på jobbet, men ibland är det svårt att lära gamlan hundar sitt .

Nog ska det bli bätter även i detta svåra land (USA) detta tycker jag var stort teg i rätt riktning som visar världen mycket.

hoppas också att det kan håla vad det lovar nu.

 

vi får väl  se

 

Malin

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.