01. Allmänt

Läggning?

2011-08-10 11:41 #0 av: CaptainBunchie

Kanske fel av mig att fråga här men...

Jag är en tjej och jag är kär i en kille, men han är homosexuell så det funkar ju inte. Men jag är fortfarande obeskrivligt kär i honom. Känner mig asexuell mot allt annat. Så vad är jag egentligen?

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2011-08-10 15:58 #1 av: lukasfelix

Att du känner dig asexuell mot allt annat kan ju vara för att du är kär i den här killen, så antingen är du heterosexuell eller bisexuell

Anmäl
2011-08-10 16:51 #2 av: CaptainBunchie

Men jag "dras" till homosexuella killar, det är väl inte "normalt"?

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2011-08-10 21:09 #3 av: lukasfelix

Dras du till dom när du fått veta att de är homosexuella, eller dras du till dom och senare får veta att de är homosexuella?

Anmäl
2011-08-10 21:50 #4 av: CaptainBunchie

#3 - Jag visste det inte från början nu, men troligen visste jag det i mitt undermedvetna då det uppstod som självklart.

Dessutom var jag inte "asexuell" en stor del av tiden innan jag fick veta att han var homosexuell, slutade känna något för någon annan. Tidigare hade jag ju varit som vilken hetero som helst typ.

Förlåt om jag krånglar till det ;)

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2011-08-11 19:53 #5 av: [Malinkonst]

Vi männsiksor blir kära olika, visa i personen andra tycker att det är i könet.  ja jag tror att man kan bli kär i en person inte kön eller läggning.

Det finns de som har svårt att släpp den dom blir kär och gå vidare. En del gay killar brukar vara rätt snygga , tycker många hetron.

Jag förstår att du inte kan släpp din känslor och gå vidare, men gör det något att du är lite kär även om du vet att du inte kommer att få honom?

bara för att du är kär i honom gör det väl inte dig till någon annan eller hur ? Du är kär i en kille som råkar vara gay. något du inte visset helt säkert när du blev kär eller hur.. Jag tycker att kärlek är vackert och fint . Men för att man blir kär förändras väl inte vad du är egentligen ? Jo om du blivit kär i tjej och innan inte varit det.

Du tycker om killar..  Du säger att du är asexuell pga händelsen , att du blev kär. det tror jag absolut bereor på att du är så kär att du inte ser någon annan en honom just nu . Låt din känslor svalna lite, släpp honom lite, med tiden kommer du tillbaka .

Ibland tror jag att vi blir så kära att vi skulle kunna gör precis vad som helst för att få en person. Ändra oss totalt. Detta försvinner och vi kommer tillbaka.

Hoppas att mitt svar kan ge något till din tankar och kanske ge lite hjälp på traven säg om jag tolkar dig fel !!!!!

 

Malin

 

 

Anmäl
2011-09-10 17:52 #6 av: fartblind

TS: Vet du... du har nog samma problem som många andra... du är en faghag ;)

Men ärligt talat, ibland är det bäst att vara vänner istället. Man får ut så mycket mer av en sådan relation. Bli bästa vänner, gå på bio, gå på krogen, spana in folk tillsammans, snacka om era dröm-snubbar, eller nåt! Jag har varit där du är, det är förbannat svårt. Men bit ihop, uppskatta att du har världens finaste vän, och så småningom inser du att du är kär i någon annan... :)

Anmäl
2011-09-10 21:37 #7 av: CaptainBunchie

Vi har ingen kontakt längre :/ Har kommit över honom men kan verkligen inte känna något för någon över huvud taget längre. :P Visst det har inte gått så lång tid men...

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2011-09-11 12:00 #8 av: fartblind

#7 - Det går över. En kliché, men tiden kan faktiskt läka det mesta. Under tiden får du uppskatta de andra relationer du har, de icke-sexuella. :)

Anmäl
2013-08-04 23:43 #9 av: Thaeri

Att vara asexuell har inget med att kunna bli kär att göra.

Asexuell = avsaknad av sexuell attraktion, inget annat.

Jag är asexuell och jag kan ändå bli kär och har blivit det flera gånger, både i killar och tjejer. Jag är alltså asexuell och biromantisk, eller kanske panromantisk (har inte träffat någon som inte varit cis, så är inte helt säker). 

Sen kan man vara aromantisk, och det betyder att man inte har någon romantisk dragning till någon, men man kan ändå ha en sexuell läggning.

Så dessa två grejer är inte helt beroende av varandra, även om de flesta sexuella personer har en romantisk läggning som hänger ihop med deras sexuella.

Anmäl
2013-08-05 09:50 #10 av: nlinds

#9 bra förklaring !

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.