02. Medlemmar presenterar sig

fartblind

2011-09-10 17:18 #0 av: fartblind

Presentation alltså. Hm.

Jag är 20 år, intergender. Tror inte på kön, om man nu inte pratar om rent fysiska kön som penis, vagina, etc, jag är fullt medveten om att dessa existerar. Men jag tror inte att de definierar vilket kön en person tillhör (att någon har en penis betyder alltså inte automatiskt att denne är man). Sexualitet är också något som jag inte tror på. Om något anser jag väl såfall att alla är queer, om man nu måste sätta en etikett på det hela. (Etiketter är något jag ogillar, såsom kategorisering).

Jag kan föra lååånga diskutioner om hur ordet acceptans missbrukas, och varför jag inte vill förknippas med det. (Jag vill inte bli accepterad.) I don't want to be tolerated, I want to be loved.

Queerteori, feminism, och egentligen allt som har med att sparka gamla normer hårt i skrevet, jämlikhet och jämställdhet att göra intresserar mig. Överväger att börja läsa genusvetenskap, nackdelen är att det tar 3 år och jag är så jääävla dålig på att fokusera. Så medan jag funderar på om jag orkar eller inte så läser jag på egen hand. Den bok som jag tror väckte mitt intresse rejält är Dahléns Hetero. Om jag kunde tvinga alla människor att läsa en enda bok, så hade det helt klart varit den.

Annat som beskriver mig som person... Det finns ju helt klart rent basic fakta. Som att jag bodde i Malmö i 18 år (därav min ytterst charmiga dialekt), pluggade ett år i Nyköping, och bosatte mig sen i Stockholm i juni. För tillfället är jag arbetslös, men söker jobb hela tiden. Ska någon dag släpa mig ner till arbetsförmedlingen, så jag åtminstone kan få någon form av inkomst. Dock är jag en sån där lustig människa som samlar på fobier, några av dom är social fobi och torgskräck. Det är så illa att ens gå ut med soporna blir en traumatisk upplevelse, följd av panikångest. Jag lider även av depression, vilken är obehandlad då jag är livrädd för sjukhus, psykkliniker, läkare, psykologer, och satan och hans moster. (Ja, jag är livrädd för tandläkaren också). Så panikångest med tillhörande "sitta och skaka i ett hörn" är väl i stort sett min vardag. Men jag lyckas vara ganska positiv ändå. :) (eller om man borde kalla mig för en glad cyniker... hm.)

Vad har jag då för intressen? Här på ifokus består de av: Bodyart, HBT, Hår, Medeltiden, Natural Horsemanship, Pyssel, Ridsport, Ryssland, Råttor, Smyckestillverkning, Textilhantverk, Vegan, Vegetariskt, Viktminskning, och Westernridning.
Jo, bodyart då... Bodymods är ett intresse, dock har jag inte möjlighet att göra alls så mycket som jag vill, pga dålig ekonomi. När jag får ett JOBB <3 ska jag göra mer.
Medeltiden, en ganska intressant tid. Det rymms mycket i begreppet, och jag är lite av en sån där nörd som tycker det är skoj att åka på vikinga- och medeltida marknader.
Natural Horsemanship, givetvis intresserar jag mig för detta då jag anser det vara det bästa sättet att hantera en häst på.
Ridsport, jag har ridit i... tja, vad blir det. 10 år tror jag. Slutade i början av 2010, efter att ha varit medryttare i fyra år på två olika hästar. Nu har jag börjat igen, fast med westernridning. Förbannat kul, men det känns väldigt märkligt att vara nybörjare igen. Stilen skiljer sig mycket från vanlig engelsk ridning som jag höll på med förr.
Vegan, Vegetariskt... Jag diggar koncepten. Dagens djurhållning är fullkomligt vidrig. Dock är jag en sån där som ääälskar kött. Srsly, bacon kan vara det bästa som finns. Så jag är inte vegan eller vegetarian, men lagar mycket sån mat ändå, eftersom det också är fruktansvärt gott, och dessutom nyttigt, miljövänligt och snällt mot djuren.
Viktminskning, jo... jag lider av ätstörningar med! :)
Hm, fler intressen som jag kan rabbla upp? Böcker, såklart. Katter, lååånga promenader i regn, mysa med en film, ligga i sängen, vara ute o dansa eller bara sitta o ha det trevligt på krogen, äta god mat, dricka te... Nä, vafan. Jag vet inte. Jag gillar saker.

Jag hade en jävla massa att berätta. Men nu orkar jag inte längre. Energin försvinner snabbt. Skitsamma, skriv om ni vill! Jag är väldigt social, trots alla mina löjliga fobier. Och jag är helt klart på en fika. Jag har även en liten släng av narcissistisk personlighetsstörning... hah! Srsly, jag är skitjobbig xD

 

Nåväl, KRAMKALAS! <3

Anmäl
2011-09-10 17:28 #1 av: [Tan-chan]

Hej på dig! Jag är också intergender och smått narcissistisk. Härligt att jag inte är ensam om det. xD

Välkommen till sidan säger jag som medlem!

Anmäl
2011-09-10 17:32 #2 av: fartblind

awesomecake! tackar tackar

Anmäl
2011-09-12 18:41 #3 av: [Momiji]

Välkommen Glad

Sol Anna Måne
Medarbetare på Sagan om Ringen iFokus
Even angels fall ♪ ♫ ♪ ♫ ♫ ♫ ♪

Anmäl
2011-09-14 12:38 #4 av: fartblind

Tack! :D

Anmäl
2011-09-19 20:58 #5 av: torpetskaniner

Välkommen! :D

Anmäl
2011-09-20 11:23 #6 av: fartblind

Tackar tackar :)

Anmäl
2011-10-03 01:28 #7 av: MyTwiggs

Hej hej Skrattande

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.