01. Allmänt

hbtq i Sverige

2013-02-18 13:27 #0 av: [haku]

Jag undrar hur ni ser på detta med att vara "hbtq-are" i Sverige idag. Bra sidor? Dåliga sidor?

Jag har märkt att en del upplever det som hyfsat lätt. De känner sig accepterade för det mesta och lever öppet.

Andra verkar ha svårare...

För min del, jag har ett annat bakgrund och mycket av svårigheten ligger i mitt förflutna... Man blir inte automatiskt en annan person bara för att man kommer till en accepterande omgivning.

Jag har också lite svårt med vad som i mina ögon verkar se ut som en stor sexfixering. Detta verkar finnas överallt i samhället men jag får en känsla att det kan vara något större inom hbtq-rörelsen.

Det är min uppfattning i alla fall...

Anmäl
2013-02-18 18:35 #1 av: Cafesinner

LÄTT är det fan inte. Speciellt inte när man går i skolan.
Men i jämförelse med typ Rysslad osv...mja, hyfsat enkelt.

Anmäl
2013-02-19 10:38 #2 av: monstermash

Jag tycker det är hur enkelt som helst. Möter aldrig fördomar, och de få fördomar jag träffat på är inte mycket att bry sig om. Okunskap rakt igenom. Men sen bryr jag mig inte heller, det är inget jobbbigt för mig att komma ut till folk jag känner. Visst har folk betett sig annorlunda mot mig för att jag inte är straight osv, men det är ju verkligen bara deras problem. 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2013-02-19 11:53 #3 av: CupcakeGod

Säger som #2, det är hur enkelt som helst. I högstadiet kunde folk kalla mig för "bög", zigenarna brukade alltid fråga varför jag ser ut som en tjej och varför min stil är "så konstig". Fast, på Rosengård hade jag blivit misshandlad och rånad pga mitt utseende. 

Jag har märkt att wanna be blatte gangsters är hackar sig mest på HBTQ-folket :3

Anmäl
2013-02-19 13:33 #4 av: Cafesinner

Ni kan skatta er lyckliga. Många, inklusive jag själv, fick så jääävla mycket skit för det i skolan. Främst högstadiet. Fy fan. Blev förföljd och omringad och fick fula ord efter mig varje gång jag gick i en korridor. 

Anmäl
2013-02-19 13:35 #5 av: monstermash

På min skola är det så många bisexuella så det är nästan större om man är straight så inget skitsnack om det här inte. Lipar

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.