08. Trans

Hormoner för genderfluid/transa/m.m

2013-10-21 18:41 #0 av: Anonym

Jag har funderat på en sak, får man endast hormoner om man planerar att till 100% byta kön som transa? Funderar på hur det är för dem som känner sig som ett mellanting mellan man och kvinna nämligen.

Anmäl
2013-10-22 21:48 #1 av: Salish

Jag tror inte det. Det är nog också ganska svårt att medicinera sig så att man ser helt androgyn ut, utan det är nog antingen eller som gäller med hormoner.

Anmäl
2013-10-22 22:14 #2 av: Anonym

#1 Gissade på det med, tänkte mest på folk som har väldigt feminina eller maskulina kroppar och ifall man kan smootha det lite Glad Så istället för att vara tex 100% kvinnlig så kommer man ner till 70%.

Lite dåligt förklarat men hoppas du förstår!

Anmäl
2013-10-23 12:29 #3 av: monstermash

Väldigt intressant fråga, jag googlade och hittade följande svar, jag fetmarkerade det som är extra intressant i denna diskussion.

"Som FtM behöver man alltså inte genomgå underlivskirurgi för att ändra sitt juridiska kön.

Det finns personer av alla kön inom TS-vården som av olika skäl inte genomgår underlivskirurgi eller ändring av sitt juridiska kön. Vissa önskar enbart hormoner och/eller överkroppskirurgi." (källa)

"(På ett fåtal team finns det även en annan diagnos som kan ges: "könsidentitetsstörning utan närmare specifikation". Den kan ges till dig som inte är transsexuell men som ändå bedöms behöva hormoner och/eller kirurgi.)" (källa)

"Om man vill att kroppen ska bli mer lik en typisk killkropp tillför man hormonet testosteron, antingen via gel eller spruta. (...) Testosteronet påverkar kroppen på många olika sätt. Rösten blir mörkare, mensen försvinner, muskelmassan ökar, underhudsfettet minskar, man får skäggväxt och mer hår på kroppen. (...) Det är inte möjligt att få hormoner via landstinget utan att först ha fått diagnosen transsexuell  eller någon annan typ av likvärdig diagnos." (källa)

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2013-10-23 13:03 #4 av: Anonym

#3 Hmm... Intressant. Jag tolkar det som att det går att få, men att det kan vara svårt att få igenom i och med att man hamnar i lite av en gråzon när man inte vill byta till 100%?

Anmäl
2013-10-23 13:13 #5 av: monstermash

Jag tolkar det som att du måste ha en diagnos, men hur långt du vill gå är upp till dig. Att få diagnosen innebär alltså inte att du måste könskorrigera dig, men är ett måste om du vill få hormoner.

För TS/andra som inte vill könskorrigera sig hade jag rekommenderat att sträva efter att få diagnosen "könsidentitetsstörning utan närmare specifikation." då den verkar stämma in bäst.

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2013-11-06 23:43 #6 av: Jenny49

Hej!

Jag fick inga recept på Östrogen förrän jag var säker på att jag var en kvinna i en mans kropp. 

Puss och kram Jenny 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.