01. Allmänt

Vem räknas som respektive?

2013-11-24 17:41 #0 av: Wony

En tanke slog mig. När det står t ex att en aktivitet är "för anställda med respektive" menar man ju oftast den anställde samt dennes partner. Men hur blir det om man har flera partners? 

Finns det någon med flera partners som "råkat ut" för denna situation vore det spännande att höra hur det funkade. Själv har jag inget att göra med det egentligen, då jag bara har en partner och så kommer det förbli. Men blev nyfiken!

Anmäl
2013-11-26 14:02 #1 av: ChristineL

Intressant fråga! Vore ju bättre om det stod "Den anställde +1" då får man ju även om man är singel ta med sig någon. När det står "respektive" antar jag iaf att det är EN respektive man får ha med sig, så då får man väl helt enkelt välja en av dom man har :)

Anmäl
2013-11-27 08:41 #2 av: Wony

Det vore bra! Men man kanske förutsätter att de flesta har en partner. Vilket ju vore dumt att göra.

Anmäl
2013-11-27 14:17 #3 av: monstermash

När man skriver "med respektive" så är det oftast något större event som ofta innefattar middag t.ex. Så skulle jag anordna något event och skrev så på inbjudningskortet så hade jag förväntat mig att de med fler än en partner väljer ut en som de tar med sig. Lite surt om man står där med tre stycken som har tre partners var och maten inte räcker till, utan att de ens meddelat... Det ska ju även finnas plats för andra osv.

Jag utgår från att alla har en partner, däremot reagerar jag inte om personen istället rättar mig med flera partners utan försöker komma ihåg det till framtiden. Så å andra sidan hade jag nog skrivit "+1" om jag visste att personen hade fler partners - å andra sidan hade jag inte velat att alla singlar tar med sig vem som helst heller så det hade stått "med respektive" på de andra inbjudningskorten.

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2013-12-03 19:09 #4 av: Tjeja

Bra fråga! Tummen upp Ha ha... jag är Poly men har faktiskt aldrig tänkt på saken. Har aldrig varit bjuden på något med "respektive" när jag haft fler! ha ha...

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.