11. Diskriminering

Hur ska jag göra? (Kompisproblem)

2013-12-16 22:52 #0 av: Anonym

Hej, först och främst! (Sätter in ett extra X) I min skola är vi ett kompis gäng som alltid hänger ihop. Det är "jag" "S" "i" "D". Det är så att "D" har precis upptäckt att han är bisexuell. Det är bara vi som vet om det (i gänget). "I" har hittat på någon grej att alla som är attraherade av motsatt kön är äckliga utomjordingar som tycker att det bara är fel?? Själv är jag glad för hans skull att han T o m vågar berätta det. Men nu vill inte "i" vara med D längre för att hon helt plötsligt bestämmer sig för att han tillhör en "lägre art". Jag och "S" tycker synd om "D", han känner sig jätte dum och dålig nu bara för det. Jag vet att jag inte borde lägga mig i men jag har känt dom båda sen barnsben så vi är väldigt nära. Det har t o m gått så långt att han börjar skolka ifrån skolan. Vilket inte är okej! Vi vill inte dra in en massa andra eftersom att "D" vill hålla det hemligt. Idag på NO såg vi en film om det, jag lämnade ett önskemål till läraren för att "i" skulle få en uppfattning av hur det ligger till. Men hon vägrade att låta allt bli som vanligt ändå. Under hela lektionen satt "D" med en bok över ansiktet. "I" kan kläcka ur sig nästan vad som helst i stil med: bögjävel, homonörd gaygrabben mm. Snälla hjälp jag liter med honom, hur ska allt bli som vanligt igen?? /kompis

Anmäl
2013-12-17 08:33 #1 av: Wony

Hm, först och främst är det ju inte okej att bete sig på det viset. Kanske är det tvunget att "dra in" t ex skolkurator, någon lärare man litar mycket på eller så?

Har ni sagt till henne vad ni tycker om hennes beteende, att det inte är okej? Markerat var gränsen är? Ibland räcker det inte med att antyda snällt utan man måste liksom vara tydlig med det.

Till slut måste man sätta ner foten och visa på att man inte tolererar sådant. Särskilt inte om det går ut över hans skolgång! 

Anmäl
2013-12-17 08:39 #2 av: Anonym

Tack så mycket Wony men som sagt så är det "D" sommar bestämmer vilka som han vill ta hjälp av. Om han är i skolan idag ska jag prata med honom.

/Kompis

Anmäl
2013-12-17 15:04 #3 av: Anonym

Idag var "i" sjuk men "D" var i skolan. Han vill HELST inte dra in andra människor i det hela. Någon som har någon annan idé?

/Kompis

Anmäl
2013-12-17 15:13 #4 av: Wony

Hur har ni själva gjort? Har ni konfronterat "i" om vad ni tycker?

Anmäl
2013-12-17 15:16 #5 av: Anonym

#4 vi har pratat med henne om att det är fel att göra så osv i säkert 2 månader.

/kompis

Anmäl
2013-12-17 15:22 #6 av: Wony

#5 Hur reagerar hon då? Har ni markerat tydligt att ni inte accepterar det beteendet? Jag tror nämligen att det måste bli någon form av konsekvens för att visa på hur allvarligt ni ser på det. 

För att t ex säga "det är fel det du gör" och sedan inte visa att det händer något när man går över gränsen är ganska meningslöst, då tappar gränsen/regeln tyngden. 

Om inte annat så kanske D borde prata med någon vuxen, för man ska inte behöva offra sina skoldagar för att man blir illa bemött av någon. Det är allvarligt!

Anmäl
2013-12-17 15:32 #7 av: Anonym

#6 okej tack:) hon säger bara att: jag tycker vad jag vill och håll den där bögjäveln borta ifrån mig! I varje mening om honom nämns något sånt. Tycker inte alls att det är Schysst, visst hon får väl tro och tycka så men att förolämpa honom så är inte alls okej...

/kompis

Anmäl
2013-12-17 15:51 #8 av: Tavern

Kanske är dags att sluta vara vän med henne om hon inte kan acceptera andra. Visst, är inte kul att "göra slut" med sin kompis men är inte heller kul att umgås med någon som får en själv och dem man bryr sig om att må dåligt...

Anmäl
2013-12-17 16:15 #9 av: Wony

#8 Bra formulerat! Var lite i de banorna jag tänker med konsekvenser av sitt handlande.

Anmäl
2013-12-18 15:02 #10 av: Eftermiddag

Om du fortfarande vill umgås med I föreslår jag att du tar upp följande två argument för att få henne att sluta:

1. Självklart har I rätt att ha sina åsikter, även om de är homofoba. Däremot har hon inte rätt att alltid ge uttryck för dem och inte på vilket sätt som helst. Du kanske kan fråga henne vad hon skulle tycka om någon förolämpade henne på grund av något hon är intresserad av, någon åsikt hon har, religion eller utseende.

2. D har inte valt sin sexuella läggning. Han kommer inte ändra sig bara för att hon mobbar honom, vare sig han vill eller inte. Fråga henne vad hennes poäng med mobbingen är. Vill hon göra D ledsen, är det hennes mål? Vill hon bara att alla ska veta vad hon tycker, varför är det så viktigt för henne i så fall?

Jag tycker inte att D ska ta diskussionen med I utan att du ska göra det, om du vill förstås.

Anmäl
2013-12-20 19:11 #11 av: monstermash

Vi använder inte "X" på HBT, tänk på en bättre rubrik nästa gång! :)

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2013-12-20 19:50 #12 av: Anonym

#11 sorry gjorde så eftersom att "i" är så taskig och vissa kanske blir ledsna/sura...

/kompis

Anmäl
2013-12-22 02:20 #13 av: Sukram

En liten tanke bara, kan det vara så att "I" är/ har varit attraherad av "D" och känner en viss avundsjuka eller svek när D kommer ut???

Anmäl
2013-12-22 17:29 #14 av: Anonym

#13 hon var kär i honom för 7 år sen

/kompis

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.