01. Allmänt

Världens farligaste land för homosexuella

2014-01-06 14:16 #0 av: [Mustangcab]

Brittisk dokumentär från 2011. I flera länder är homosexualitet en synd och ett brott. Programledaren Scott Mills, som är bög, åker till Uganda för att se hur illa det är. Lagförslaget i parlamentet om en ny hårdare lag mot homosexuella män och kvinnor, där de skulle kunna dömas till livstids fängelse och i vissa fall även till döden, har tills vidare lagts på hyllan. Majoriteten av befolkningen stödjer dessa lagar. Det finns även många mer eller mindre seriösa doktorer som påstår sig kunna bota homosexualitet. Att vara öppet homosexuell är farligt i Uganda, vilket Scott Mills själv får erfara under inspelningen av den här dokumentären. källa tv.nu

Imorgon i Kunskapskanalen kl 14.00

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2014-01-06 17:22 #1 av: [MikeW]

Tror jag har sett den.. Men slutade kolla efter en liten stund, är så hemskt hur människor kan bete sig. Äcklar mig rent ut sagt.

www.kairuo.deviantart.com Spöke  Sajtvärd för Teckning Ifokus
           Check out my art ^ :D              Medarbetare för Digital Konst

Anmäl
2014-01-06 19:41 #2 av: Wony

Jag har sett den minst två gånger. Den är intressant och välgjord, tycker att det nästan är en "måste se-dokumentär" som faktiskt visar, svart på vitt, hur världen ser ut på vissa ställen.

Anmäl
2014-01-08 10:27 #3 av: Skymning

Usch! Jag har sett lite av den men jag klarade inte av det. Jag klarar inte av sådan vidrig människosyn. Jag far så illa av det så då är det bättre att låta bli. Men jag vet ju redan.

Hur kan man förneka andra kärlek? 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.