2014-02-05 19:58 #0 av: monstermash

Onsdag kväll är det Köpenhamns tur att hylla 2013 års hbt-hjältar.  I Cirkusbygningen blir det galashow där bland annat USAs ambassadör i Danmark, öppet homosexuelle Rufus Gifford, deltar.

Det byggs för fyllt av de 60-talet volontärer som ser till att Axgilgalan kan hållas i kväll i Cirkusbygningen i centrala Köpenhamn. En gala som presenteras av företagarföreningen Copenhagen Gay and Lesbian Chamber of Commerce.
Gaysajten Out And About rapporterar idag att det är rekordöräsljning till galan och att mediaintresset är större än någonsin i år.

Rufus Gifford
, USAs nye, och öppet homosexuelle, ambassadör i Danmark är med för att dela ut pris liksom handbollsspelaren Camilla Andersen, TV-kändisenGustav, företagsledaren Kirsten Mols, Socialdemokratiske folketingsledamotenPernille Rosenkrantz-Theil och skådespelaren Camilla Bendix

Galan leds av Lars Gade och Lykke Scheuer och förutom i Out and About-priset där dess läsare röstar fram vinnaren utses prismottagaren i de olika kategorierna av olika jury-grupper.
Undergalan delas det ut Erhvervsprisen till företagare, sportpriset, kulturpriset, mediapris, mångfaldspris utdelat va AIDS-fonden, Cosy bars pris till bästa festen, Organisationspriset och slutligen aktivistpriset."