10. HBTQ utomlands

Sotjis enda gayklubb försvarar lagarna

2014-02-12 15:40 #0 av: monstermash

"– Alla säger att vi har det så hemskt här i Ryssland. De vet inte vad de pratar om. Den här så kallade antigaylagen till exempel. Det är inte någon lag mot oss, bara en lag mot propaganda och det är en helt annan sak.

Roman Kotjagov är affärsman och vill gärna fortsätta att driva sin lönsamma klubb. Det han säger är unge­fär vad president Vladimir ­Putin brukar säga när han får frågor om homosexuellas situation: ingen diskrimineras, det är bara att de inte får locka barn in i fördärvet.

I en mening har de båda rätt. ”Antigaylagen”, som antogs i juni i fjol, är formellt en lag som förbjuder ”propaganda för icketraditionella sexuella relationer bland omyndiga”.

Problemet är att lagen uppfattas som ett förbud att komma ut som homosexuell. Hur ska man veta om det anses vara ”propaganda” att berätta för en minderårig att man lever tillsammans med någon av samma kön? Eller att ha ett regnbågsmärke på rockslaget?"

Läs hela artikeln här.

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2014-02-12 19:13 #1 av: Sukram

Allt som är positivt tolkas ju som propaganda så i praktiken är ju lagen ett förbud för att leva ut homosexualitet. Det känns som om klubbägaren säger vad myndigheterna förväntar sig att han ska säga för att de inte ska stänga ned hans klubb med hänvisning till lagen. 

Anmäl
2014-02-12 20:59 #2 av: Wony

Ja, vill man inte behöva stänga så måste man väl säga det som anses korrekt av myndigheterna. Tyvärr.

Och som #1 säger, allt positivt tolkas som propaganda, tyvärr.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.