08. Trans

Är han då straight eller homosexuell?

2014-05-11 18:39 #0 av: Hyvens

Om en kille är straight, och han opererar om sig till tjej skulle han då "bli" homosexuell eller räknas han som straight när han föddes som kille?

Om jag t.ex skulle vara ihop med en kille som jag älskar, men sen får reda på föddes som tjej men opererat sig, är jag då straight eller homosexuell?

(Snälla dumförklara mig inte för dessa "frågor"..)

Anmäl
2014-05-11 19:33 #1 av: molnflygare

En kille som fötts som tjej är fortfarande en kille, och ni kommer ha ett "straight" förhållande (sedan är det ju du som bestämmer vad du är, hetero-, bi-, pan- etc.). Förstås finns de som tycker annorlunda, att man istället är definierad av huruvida man föddes med kromosomer XX eller XY, men för mig är tillhör alla personer det kön de anser sig tillhöra (eller inte tillhöra)... könskorrigerad eller ej!

Så för att sammanfatta... du skulle vara heterosexuell (så länge det är det du ser dig själv som), åtminstone i min mening!

Anmäl
2014-05-11 21:33 #2 av: Thaeri

Se det så här: den som "opererar om sig" gör det inte för att byta kön egentligen, utan för att få kroppen att se ut som det kön den personen känner sig som.

Alltså personen i fråga är tjej som föds i killkropp eller kille som föds i tjejkropp. Så vilken sexuell respektive romantisk läggning de har får man se efter vilket kön de är inombords, inte efter vilken kropp de råkar ha.

Anmäl
2014-05-12 21:03 #3 av: monstermash

Inga frågor är dumma, och här inne är det ingen som dumförklarar en! Alla har varit nybörjare någon gång och ingen kan alltGlad

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.