10. HBTQ utomlands

Finsk ärkebiskop ber om ursäkt

2014-07-16 14:28 #0 av: monstermash

Under måndagen öppnade Soumoareena i Björneborg, en finsk motsvarighet till Almedalsveckan arrangerad av TV-kanalen MTV3.
Vi öppningen höll ärkebiskopen i Finlands lutherska kyrkan Kari Mäkinen ett tal där han valde att be om ursäkt för hur kyrkan och samhället behandlat hbt-personer i historien.
– När jag tänker på all utknuffning och den behandling som vi som kyrka och samhälle under årtionden har gjort oss skyldiga till gentemot de sexuella minoriteterna, och hur det fortfarande pågår, tycker jag att det nu är dags att be om ursäkt. Utan förklaringar och omsvep, sa Mäkinen och kallande det sätt hbt-personer behandlats "en grym del av den finska berättelsen".

Källa

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2014-07-23 14:27 #1 av: Skymning

Det är jättebra att de stora kyrkorna är mer hbt-vänliga. Tyvärr finns det tråkigt nog många små frikyrkkliga församlingar som kan försvara det moraliskt riktiga i att vara homofob... Ledsen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.