03. Komma ut-historier

familj

2014-10-24 15:34 #0 av: tro&tvivel

Vad säger er familj om din läggning?
Jag är en homosexuell tjej och när jag berättade för mamma att jag har flickvän så sa hon bara ''jaså vad kul, vad heter hon? :)'' Skrattar

Anmäl
2014-10-24 20:35 #1 av: Vyer

Eftersom jag är vuxen och har mitt eget liv så har de inte så mycket att säga till om. 

Tyvärr är min familj något transfobiska och tycker att det är 'komplicerat' att min ena partner är icke-binär, vilket gör att jag är orolig för att de kommer att felköna och säga fel pronomen när/om de träffas.


Anmäl
2014-10-24 21:48 #2 av: [WiresInABox]

Min läggning har min familj inte sagt så mycket om, att jag är trans har väl liksom överskuggat den detaljen... men de har stöttat mig jättemycket genom min könskorrigeringsprocess och ansträngt sig för att så fort som möjligt börja använda rätt namn, pronomen osv. Nu för tiden är det ju en vana sedan länge, jag har blivit äldste sonen i familjen helt enkelt och det är inte några konstigheter med det!

Anmäl
2014-10-24 22:11 #3 av: Wony

Jag har inte vågat komma ut för min familj, då jag dels inte känner några av syskonen så bra (de flyttade hemifrån när jag var väldigt liten), dels att min mamma uttryckt sig klumpigt och bitvis HBT-fobiskt. Känner mig helt enkelt inte trygg med det...

Anmäl
2014-10-27 16:38 #4 av: Kadoor

Har inte kommit ut, har inget jättestort behov av det just nu. Jag väntar hellre tills jag har en person att presentera, och först då komma ut. Det känns lite enklare för mig, fast det hade varit väldigt skönt att komma ut så att de inte förväntar sig att jag bara kommer skaffa pojkvän utan kanske skaffar flickvän någon dag..
Så vitt jag vet har varken mina fosterföräldrar eller mina föräldrar något emot homo- eller bisexuella(eller andra läggningar), har inte direkt pratat så mycket om det men jag hoppas inte att de reagerar negativt iaf. 

Anmäl
2014-10-27 23:39 #5 av: TicTac

Mina föräldrar var väl mer eller mindre förkrossade när jag kom ut till dem. Min mamma sa mest ingenting och pappa tyckte att något sådant kan man inte bara bestämma sig för, precis som om jag just kommit på det. Han tyckte  att eftersom jag aldrig haft någon flickvän så kunde jag inte veta och tyckte att jag borde prova åtminstone innan jag bestämde mig.

Jag har en bra relation med mina föräldrar idag och min partner sedan 16 år är väl omtyckt av båda mina föräldrar.

Anmäl
2014-10-28 01:08 #6 av: Fenix_Chicci

Mina föräldrar trodde att det var typ en fas men insåg väl sedan att det inte var något jag bara kommit på. Pappa har inte sagt så mycket om det, mamma sa nått i stil med att jag alltid kommer vara den jag är för henne oavsett om jag blir kär i killar eller tjejer eller båda. Mina systrar är helt okej med det, ställer gärna frågor kring vilka tjejer jag gillar osv. 

Medarbetare på Undulater och Burfåglar

havanaisbus.wordpress.com

Anmäl
2014-10-28 23:58 #7 av: Saga85

Jag har en rätt så stor familj (vi är sex syskon), har bara sagt det rätt ut till min ena syster av syskonen vad jag kan minnas, hon svarade typ "åh, vad kul att ha en syster som är bi", när jag drog hem min första flickvän sa min far att "ja, jag tyckte att ni såg lite gulliga ut tillsammans" och min mammas reaktion var att "men, du har ju haft pojkvän innan".

Sen vet väl alla mina syskon, plus deras respektive om att jag är bi, men det har inte blivit någon grej av det hela. Vilket känns skönt, att de inte frågar om jag träffat någon ny kille utan om jag träffat någon ny person.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.