07. Könskorrektion

Könskorrigering(MtF)

2015-10-10 16:23 #0 av: Aleya

Jag vill starta med att jag själv inte är särskilt HBTQ någonstans, men brinner för ämnet. Glad
Men jag tänkte att nu ska jag utbilda oss mindre vetande lite. Glad
Men jag har sedan jag var barn varit intresserad av exempelvis olika drag queens och tyckt att vara gay, trans eller queer det är inget fel.(kanske dåligt exempel, men jag tar det. Cool)

Men jag har däremot känt att jag saknar kunskap själv om hur exempelvis en som är trans MtF gör när hon tuckar, eller hur det blir efter en könskorrigerande operation. Eftersom jag inte går i dessa tankar själv.

Så en dag så tänkte jag att jag skulle kolla upp hur tucking går till. Och då fann jag youtubaren PrincessJoules. Glad
Hon hade en otroligt informativ och rolig beskriven video hur det gick till. Och sen var jag fast och tänkte att det finns kanske fler som vill veta, men kanske inte vågar fråga här, eller känner att det känns som en dum fråga eller någon annan anledning.

Så därför frågade jag sajtvärden om jag fick starta denna tråden. Och nu är den öppnad. Partajar

Så därför öppnar jag med det jag personligen tycker kommer först, att lära sig tucking.
Så här kommer det en liten beskrivning av det.

Kommer lägga upp lite andra saker gällande korrigeringen sen. Glad

Hoppas att vi som inte kan så mycket blir klokare, och att detta kanske hjälper någon.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-10-10 16:39 #1 av: Wony

Jättebra av dig! Just att lära sig mer om något man inte kan något om, och att dela denna kunskap med andra är ett väldigt bra sätt att snabbt sprida kunskap och lära ut saker. Och som du säger, det kan ju finnas de som undrar men inte vågar fråga, eller vågar ta initiativet till att starta diskussioner om det. Så verkligen bra av dig! Tummen upp

Anmäl
2015-10-10 16:56 #2 av: Aleya

#1 Jag tackar ödmjukast. Det jag är mest rädd för själv är att jag använder någon beteckning som inte är okej. Men då får folk gärna säga till. Glad
Men jag kommer köra på med lite videos från PrincessJoules som jag tror kan  vara intressant för de stora massorna. Glad

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-10-10 17:00 #3 av: Aleya

Som många vet så krävs det mer än bara hormoner för att kunna känna sig som det rätta könet.
Här vill jag visa hur detta kan påverka en människa.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-10-11 12:18 #4 av: Aleya

Nu blev det lite fel ordning. Men jag vill visa vad hormoner gör med kroppen också. Ganska intressant hur man kan manipulera med kroppens egna hormoner. Glad

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-10-11 17:10 #5 av: regskylt

#3 för många så räcker det med hormoner för att känna sig i rätt kön.

Anmäl
2015-10-11 17:14 #6 av: Aleya

#5 Bra att du säger det. Tummen upp
Som sagt är jag ny på detta, och det kommer säkert komma fler fel.Nörd

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2015-10-11 18:34 #7 av: [WiresInABox]

Jag har tre undringar angående den här tråden. 

1. Jag tycker det känns lite märkligt att någon som inte själv är mtf och själv är ganska oinsatt ska sprida den här kunskapen, då du varken har förstahandsperspektivet eller tolkningsföreträde.  Det borde vara vi som är transpersoner själva som gör det. Just i detta fall är det inte så farligt visserligen då det är på ett forum där vem som helst har utrymmet att starta en tråd (har funderat på att göra det), men i ett större perspektiv är det ganska vanligt i media mm att andra tar transpersoners utrymme och att vi själva inte får sprida våra egna berättelser, erfarenheter och upplevelser, det är så vanligt att jag inte kan låta bli att irriteras lite av det även i mindre sammanhang som detta. Det uppskattas stort att du länkar till en mtf-kvinnas youtubevideor så förstahandsperspektivet ändå finns där.... men tänker att det kanske räckt med "jag har hittat en bra youtube-kanal om mtf, kolla om ni är intresserade!" eller nåt. Inte blanda in så mycket egna tyckanden eller rangordning om vad som är "viktigast" eftersom det som du själv säger lätt kan bli fel då.

2. Tycker också det känns konstigt att vi transpersoner är någonting att ha som intresse, som om vi var något exotiskt djur. 

3. Du ville bli tillsagd om du skrivit något som är fel, så här är ett: att du skriver att information om tucking är det som man borde börja med upplever jag som att det könsorganet är det mest väsentliga att fokusera på. Nu är jag inte mtf själv, men däremot ftm, och om någon icke-transperson/cisperson skrev att det viktigaste att känna till när det kommer till ftm är hur man packar (=fyller ut underkläder så det ser ut som man har penis, så typ ftm's "motsvarighet" till tucking) skulle jag faktiskt ta illa upp, som att könsorganet är det som är det viktigaste. Det är väldigt många som känner att våra könsorgan inte är någon big deal alls och jag är less på att det är vad cispersoner är mest fokuserade på, som om det är det mest avgörande. Det är det inte! Såklart finns det de för vilka det ÄR en big deal men man kan bara inte anta det, det är rätt respektlöst att i första hand fokusera på vad folk har mellan benen (vilket jag tycker du gör genom att benämna tucking som det som ska komma först). 

Anmäl
2015-10-11 18:58 #8 av: Aleya

#7 du är helt fri att tycka som du tycker, varför jag dock tyckte att detta var en tråd som jag tyckte skulle finnas är för att det verkar så himla "hemligt" vissa saker som sker vid könskorrigering för cis(det finns säkert dom som vet mer än andra).

Och jag har inte påstått att jag gör rätt eller fel med denna tråden, och du anser att denna tråden är bara skit så får du så gärna starta en egen som då är ur det rätta perspektivet.

Jag frågade, jag fick starta en tråd, och skulle nu folk bli helt förbannade över denna tråden så skriv till sajtvärden. Jag startade den för att dels lära mig, men för att kanske andra som är här och läser och inte vågar fråga kanske blir lite klokare.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.