05. Släkting och vän till HBTQ

Transbarn?

2015-10-19 14:44 #0 av: Anonym

Hej, jag är en cisperson som väljer att skriva anonymt här, jag hoppas på att få bra länkar med information. Det är så att ett av mina barn förmodligen är född i fel kropp, så att säga. Tecknen har funnits länge och nu har hen till och med uttryckt det i ord. Jag kommer självklart inte påverka mitt barn i någon riktning utan stötta på alla sätt jag kan oavsett vad hen önskar (hen får bära kläder som klädbutikerna tycker tillhör det andra könet redan nu, till exempel), men jag vill vara så kunnig som möjligt ifall det visar sig att hen kommer att vilja genomföra en korrigering längre fram. Googlingar har bara lett till wikipedia, jag kanske googlar på fel sökord. Kan någon här hjälpa mig med länkar, förslag på bra böcker eller annat? Tack så mycket på förhand.

Anmäl
2015-10-19 15:33 #1 av: Yehet121

Jag tipsar lite om dom här sidorna, dom hjälpte både mig och min familj.

http://www.rfsl.se/?p=329

http://transsexualism.se/vanliga-fragor/

http://www.transformering.se/vad-ar-trans

Kolla gärna in på Transpersoner iFokus, den sajten är rätt så ny, men med tiden så kommer det säkert vara till hjälp.

Anmäl
2015-10-19 16:06 #2 av: Anonym

Tack så jättemycket Blomma

Anmäl
2015-10-19 17:31 #3 av: Anonym

Annan anon här!

Det finns också väldigt mycket bra resurser på engelska, söker man på "what is transgender" får man upp flera resultat. Första resultatet beskriver det ganska bra. Hittade även denna video av en slump häromdagen, där en mamma berättar om sin son som är trans. Hon ger även lite tips på hur man kan stötta osv. https://www.youtube.com/watch?v=_UnBF-ssutw&feature=youtu.be

Anmäl
2015-10-24 17:23 #4 av: monstermash

Vi har planer på sajten att ta upp detta viktiga ämne så fort vi hinner. Så häng gärna kvar här inne också och återkom om du har några frågor. Även om vi inte har så mycket information om ämnet framme så är det många med erfarenhet här inne. 

En stor ros för att du tar det på allvar och söker information! Blomma

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2015-10-24 20:55 #5 av: Anonym

TS här. Tack så mycket. Jag ska hänga kvar här. GladBlomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.