14. HBTQ inom politiken

Politiker i Folkpartiet vill se tryggare HBTQ-ESC

2015-10-23 13:20 #0 av: monstermash

Källa.

Det är Rasmus Jonlund (FP) som skrivit ett blogginlägg om ämnet. Klicka på länken för att läsa hela blogginlägget och hela interpellationen. Här kommer ett utdrag: "Eurovision kan samtidigt ge möjligheten för möten för människor och uppmärksamhet för frågor, för personer som kanske inte på hemmaplan har de möjligheterna. Jag vill att Stockholms stad medverkar till att skapa både trygga zoner, mötesplatser och uppmärksamhet för HBTQ-frågor. Därför har jag ställt en skriftlig fråga, en så kallad interpellation, till finansborgarrådet i kommunfullmäktige." 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2015-10-23 13:23 #1 av: monstermash

RFSL skrev en debattartikel om ämnet redan förra veckan, som ni hittar här.

"Under Eurovision Song Contest kommer Stockholm att fyllas av människor från hela Europa, däribland många hbtq-personer. För många fungerar tävlingen som frizon och den fungerar som en knytpunkt för musik, kultur och möten mellan människor från hela världen. RFSL Stockholm anser att det är Stockholms stads ansvar att ge dessa människor en möjlighet att inte behöva gömma sin identitet för omvärlden, utan istället ha möjlighet att för åtminstone denna vecka kunna vara sig själva.

Vi uppmanar därför Stockholms stad att erbjuda hbtq-personer på plats i Stockholm under tävlingen en trygg och öppen mötesplats. Den skulle kunna erbjuda fester med hbtq-tema, kontakt med organisationer och företag med verksamhet riktat mot hbtq-personer samt uppträdanden och intervjuer med delegationer från deltagande länder."

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.