16 .Musik-, film-, boktips & humor

The Unstraight Museum

2015-10-29 17:26 #0 av: monstermash

"Under sport och kulturevenemanget Eurogames Stockholm samlar det webbaserade museet The Unstraight Museum in personliga berättelser till sina arkiv. The Unstraight Museum startade 2007 och arbetar med att belysa hbtq- perspektivet i historien.

Det sker genom att hbtq-personer delar med sig av ett föremål som betyder något speciellt och skriver ner historien bakom föremålet. Materialet blir en del i att definiera den ostraighta historien. I online-samlingarna kan man finna berättelser om allt från nyckelringar till hiv-medicinburkar."

Källa.

Aldrig hört talas om detta museum förut, men kul att få lära sig något nytt! Visste någon här inne att det fanns?

Länk till museumet, som alltså bara finns på webben.

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2015-10-29 18:54 #1 av: Wony

Hade aldrig hört talas om det. Verkar spännande!

Anmäl
2015-11-26 00:22 #2 av: Fialialej

Jag var med och samlade in material till utställningen Playground som visats på världskulturmuseet i Gbg under året. Den är inspirerad av, och innehåller delar från unstraight museum bland annat.
Jag sökte material från er på denna sida när det var aktuellt med insamling. Vet inte hur många som läste mitt inlägg, men.. :)

Anmäl
2015-11-27 15:36 #3 av: monstermash

#2 - Det hade jag glömt, vad synd att jag missade det. :)

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.