01. Allmänt

Om du undrar över något är det bara att fråga.

2016-05-18 16:41 #0 av: Skorpion76

I måndags mötte jag och pratade med en transsexuell man, d v s en person som bytt kön från kvinna till man. När vi fick kontakt och började prata frågade jag honom om det var samma person som jag hade träffat tio år tidigare i samband med en utredning. Då hade han varit kvinna och hetat Petra.  Nu var han alltså man och hette Gunnar. När jag frågade honom om det verkligen var kvinnan so jag hade hört talas om och som hade bytt kön blev han så glad över att jag verkligen frågade.  många människor går istället och undrar lite i smyg:
- Är det verkligen den där personen som jag hörde talas om?
Min raka fråga gjord att isen bröts och vi trasslade in oss i en diskussion som aldrig ville ta slut. Med detta vill jag få sagt att det inte skadar att fråga. Det är bättre att fråga och känna sig en aning dum än att inte fråga och kanske rentav förbli ... dum!.  

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl
2016-05-21 11:47 #1 av: Salish

Samtidigt, kom ihåg att alla transpersoner inte vill prata om sin transition. Till exempel så blir de flesta väldig förnärmade om någon frågar väldigt personliga frågor, eller frågar om man är "den där kvinnan som hette x" då många inte vill känna sig vid ens gamla namn eller kön. Så ja, fråga är bra, men var försiktig med vad du frågar och förvänta dig inte alltid att få svar då vi alla är olika öppna.

Anmäl
2016-05-21 15:48 #2 av: Skorpion76

#1 Tack, det har jag varit med om förr, fast i andra sammanhang och det är synd eftersom jag tycker att det är bättre att fråga och få ett ordentligt svar än att inte veta. 

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl
2016-05-21 17:18 #3 av: Salish

Då kan en googla.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.