17. HBT iFokus

HBT?

2018-03-12 19:16 #0 av: filopa

Varför heter sidan bara HBT och inte HBTQ eller fler bokstäver. Jag tycker att Qet är väldigt bra eftersom att det representerar(enligt mig) alla andra bokstäver också.

Anmäl
2018-03-12 19:19 #1 av: Herveaux

Tror sajten startades medans man fortfarande bara sa "HBT".
Sajtens Admin är inte aktiv så något namnbyte har inte blivit av. 

Tycker också forumet borde heta HBTQ.

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-03-12 19:21 #2 av: Loris M

Det är fler som undrat och så här förklarade dåvarande sajtvärd varför hen inte ville byta sajtnamn till HBTQ.

https://hbt.ifokus.se/discussions/55b76276ce12c40f2200283b-varfor-heter-inte-sajten-hbtq-ifokus

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-03-12 21:44 #3 av: vendelay

Är inte termen HBTQIA+ ? Jag har funderat på exakt samma grej men inte vågat fråga. Tror inte sajtvärden förlorar jättemycket på att byt (som det står i förra tråden) med tanke på att det knappt är någon aktivitet här ändå.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-04-02 16:41 #4 av: monstermash

#3 - Nej, det är inte så mycket aktivitet här inne. Den enda anledningen till det är att medlemmarna inte är tillräckligt aktiva, det finns troligtvis inget behov av att denna sajten ska vara levandes, eftersom den ständigt dör. Jag har lagt otaliga timmar på att hålla HBT iFokus levandes, men det räcker inte om inte medlemmarna också deltar regelbundet och bidrar till forumet... Ett namnbyte kommer inte förändra det.

Jag kopierar in svaret som #2 länkade till, som jag skrev som sajtägare: "Men sedan finns det dem som säger HBTQI, HBTQIF osv... Ska vi då ändra sajtnamn varje gång det tillkommer en ny bokstav? Det kommer bli rörigt i slutändan tror jag.

Sedan är jag inte helt hundra hur det kommer gå med alla länkar till HBT iFokus om vi döper om sajten till HBTQ, på Google etc. Jag gissar på att vi förlorar en del. Sajten har ändå hetat HBT sedan 2008 nu."

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2018-04-02 21:03 #5 av: vendelay

#4 Det låter som att du tolkade det som att jag klagade på dig att aktiviteten var låg, så menade jag inte. Jag ber om ursäkt! Det jag menade var snarare att det inte borde vara några problem att byta till ett mer inkluderande namn eftersom det ändå är låg aktivitet. Jag menade inte att förolämpa dig eller någon annan på något sätt.

Jag har läst tråden där du skriver så, men mitt påstående var en fråga. Är inte den rätta termen HBTQIA+? Det var en genuin fråga bara, jag menade inget illa.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-04-02 21:27 #6 av: monstermash

#5 - Nej, då ber jag om ursäkt. Det var absolut inte meningen att du skulle tolka det som att jag tog illa upp, jag ville bara ge en annan synvinkel på problemet. Kramas Om någon vill ta över och byta sajtnamn har jag inga problem med det. 

Det tror jag dock att det blir. Alla länkar går till just HBT, så trådar som kommer upp på t.ex Google idag, kommer att komma ännu längre ned. Och som jag sagt tidigare, vart ska vi sluta? Vissa kallar det HBTQ, andra HBTQI... Själv tror jag man stjälper mer än hjälper med att envist fortsätta addera bokstäver, om allmänheten har svårt för HBTQ så behöver vi väl inte addera ytterligare bokstäver om vi vill ha deras förståelse? 

Själv har jag aldrig hört talas om "HBTQIA+" men det stämmer säkert. Det verkar läggas till en bokstav varje år numera, med risk för att låta mer bitter än jag är. Funderar

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2018-04-02 21:30 #7 av: monstermash

Hmm. "West Pride" är en av Sveriges största pridefestivaler, och de skriver endast HBTQ. Jag tror det är det officiella namnet men att många vill inkludera övriga med att addera fler bokstäver... Men någon officiell information om att namnet har ändrats hittar jag inte. Varifrån har du fått den uppgiften? 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2018-04-02 21:38 #8 av: vendelay

#7 Jag vet inte varifrån jag fått det, det är den benämning jag lärt mig och jag tycker att jag brukar se det typ i mitt instagramflöde osv. Mycket möjligt att jag har fel dock Skäms

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-04-02 21:40 #9 av: monstermash

Hmm, är det svenskar som använt uttrycket? 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2018-04-02 21:42 #10 av: vendelay

#9 Ja, på engelska är det väl LGBT det förkortas, tror jag? Så då skulle det antagligen bli LGBTQIA+

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2018-04-02 21:43 #11 av: Herveaux

Jag tycker HBTQ är tillräckligt inkluderande, ska man ta med varenda sexuell / köns minoritet så kan vi ju skriva ut hela alfabetet på en gång istället.Galen
(Lades inte Q - Queer till som ett stort paraply-begrepp för att just inkludera alla andra som inte är hetero, bi, gay eller trans, CIS? Trötthjärna här...)
Tror det finns risk att man vattnar ur begreppet annars och tappar bort det som en gång var kärnan i det hela. 
En asexuell (hetero)person riskerar knappast samma trakasserier och diskriminering som en homosexuell eller transperson tex. 

Tycker det är bra att andra "bokstäver" också får synas och höras, men det kanske inte behöver tussas ihop med just HBTQ-rörelsen. 

#6 Du låter inte alls bitter. Nu låter nog däremot jag både bakåtsträvande och trångsynt.Tyst Hoppas ni andra tolkar mig rätt.

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-04-02 21:43 #12 av: monstermash

#10 Ja, jo... Tänkte inte så långt. Oskyldig

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2018-04-02 21:46 #13 av: monstermash

#11 - Det med Q kan stämma, det ringer någon svag klocka när du säger det. Själv känner jag lite att huvudsaken är att alla är välkomna, inte namnet. 

Du låter varken bakåtsträvande eller trångsynt, precis det jag själv ville få fram! Hur ska vi öka acceptansen från "allmänheten" om vi inte ens kan enas om vad det heter själva, och få dem att ta det seriöst när namnet byts någon gång om året? 

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2018-04-02 21:46 #14 av: vendelay

#11 Jättebra skrivet.

Men jag tänker, I:et står väl för intersex? Det hamnar väl inte under queer? Eller har jag fel?

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.