09. HBTQ i media

Kristet homohat dödar i Uganda

2019-05-10 10:55 #0 av: Herveaux

Johanna Frändén läser Annika Hamruds skrämmande skildring av hbt-förföljelsen

I ett av världens mest bortglömda hörn pågår en systematisk utrotning av homosexuella. Det är svårt att dra någon annan slutsats när man läser Annika Hamruds Fundamentalisterna, en reportagebok om situationen för hbt-människor i Uganda.
Omvärlden fick upp ögonen för utvecklingen i landet när regeringen ville bestraffa homosexualitet med dödsstraff för några år sedan. Efter kraftfulla markeringar och hot om indraget bistånd från en mängd länder antog Uganda i stället 2014 en lag som stipulerar livstids fängelse för den som upprepade gånger beslås med homosexuella praktiker.
I Fundamentalisterna får vi lära känna Najjuma, som förlorat sin flickvän Miriam i ett attentat på en gayklubb de drev tillsammans, en händelse som förbigås med tystnad i medierna. Najjuma själv överlever genom att spela död under ett lik på golvet.
Här finns Edwin, en prästvigd homosexuell man som förlorat allt han har och efter upprepad tortyr av ugandisk polis ber Gud om att få dö, sönderslagen på golvet på en fängelsecell i Kampala.

Läsa hela texten här:
https://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/4qW1Eq/kristet-homohat-som-dodar-i-uganda

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-05-11 22:25 #1 av: TatsuOni

Sjukt!Arg

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.